Huisvesting Arbeidsmigranten 3 maart 2022

Buitenlandse werknemers zijn belangrijk voor de economie van de Kop van Noord-Holland. Meerdere bedrijven in de Kop van Noord-Holland hebben een tekort een arbeidskrachten. Ze zijn onder andere nodig in de toeristische sector, de landbouw, bij bouwbedrijven en ook bij Defensie.

Onderzoek wijst uit dat er een groot tekort is aan goede huisvesting voor buitenlandse werknemers in de Kop. Veel buitenlandse werknemers wonen nu op plekken die daarvoor minder geschikt zijn, zoals in sommige buurten. In de komende jaren is voor minimaal 3.000 buitenlandse werknemers extra huisvesting nodig in onze regio.

Want ook in Den Helder en Julianadorp wordt er gebruik gemaakt van arbeidsmigranten en is huisvesting nodig voor deze mensen. Verschillende ondernemers zijn daar zelf creatief in. Anderen zoeken naar huisvesting via een uitzendbureau. Maar, niet elke oplossing is (voor langere termijn) geschikt.

Waarom zijn arbeidsmigranten belangrijk? Waar kunnen ze wonen en waar liever niet? Welke oplossingen zijn ervoor? Hoe ervaart u de arbeidsmigranten in uw omgeving?